martes, 2 de octubre de 2012

[ACTA] Acta assemblea 01/10/2012

Ordre del dia
Xerrada Arcadi Oliveres
Trobada d'Assemblees del Vallès Occidental
Funcionament i futur assemblea Ripollet
Torn Obert

Xerrada Arcadi Oliveres
Durant setmanes s'ha anat fent difusió de la xerrada, tant amb cartells pel poble, com a traves de les diverses xarxes socials. Comptem amb l'assistència de diverses plataformes així com assemblees d'altres poblacions veïnes. 
Un company s'ofereix per a fer streaming en directe durant la xerrada. 
Una companya ha contactat amb l'editorial Icaria i portarà alguns exemplars dels llibres de l'Arcadi per si alguna persona estigues interessada en aconseguir-los.
Malgrat que totes les conferències, taules rodones, etc. a les quals participa l'Arcadi les fa de forma no remunerada, si que normalment es fa alguna cooperació econòmica per a Justícia i Pau S'ha decidit que del fons de resistència sortiràn 50€ i s'intentarà aconseguir alguna cosa més el mateix dimecres. 

Trobada d'Assemblees del Vallès Occidental
Dos companys de l'assemblea Ripollet van anar el passat dissabte a la trobada d'assemblees que es va organitzar a Sabadell. Ens comenten que s'ha creat un grup de treball de tot el vallès occidental que vol començar una campanya de sensibilització per fer conscient a la població de tot el menjar que es llença habitualment als supermercats. També faràn enquestes a les poblacions per saber la quantitat de famílies que en aquests moments estan passant gana i que reben ajudes d'altres organitzacions. Si alguna persona està interessada en entrar a formar part d'aquest grup, que es posi en contacte al mail de l'assemblea. 

Ens comenten també que s'ha decidit que la següent trobada d'assemblees sigui al nostre municipi. S'ha creat un grup de treball per a preparar l'ordre del dia i per a dinamitzar-la quan arribi el moment. El dia marcat serà el dissabte 27 d'Octubre. Més endavant es farà la difusió habitual. 

Funcionament i futur assemblea Ripollet
Després de gairebé un any i mig de funcionament de l'assemblea i veient el nombre de persones que en formem part, s'ha decidit prendre unes determinades mesures per tal que el treball que es fa porti a algun lloc. Fins al moment, s'han fet assemblees setmanals en les quals tocavem tots els temes i en les que, malgrat que sortien molt bones idees, finalment es quedava tot en paraules, per la impossibilitat de portar-ho tot endavant amb tan poc nombre d'assistents. 

A partir d'ara, s'ha decidit començar a treballar per grups de treball. Aquests grups funcionaran autònomament i s'aniran trobant a la disponibilitat en la què els membres del grup de treball puguin. Per a poder conèixer què fan la resta de grups i per a poder demanar ajuda o col·laboració en algun moment puntual, una vegada al mes es farà una assemblea conjunta. Es decideix que sigui l'últim diumenge del mes. 

Els grups de treball que s'han format són:
- Sanitat: ja que una companya forma part de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, ella ens podrà posar al dia dels acords que es prenen, les accions, etc. 
- Educació: al poble algunes famílies s'estan començant a organitzar. A l'escola dels Pinetons s'estan movent alguns pares (Pares en Acció). Al Novembre hi haura una taula rodona a l'Auditori de Ripollet. 
- PAH: varies persones porten temps vinculades amb la plataforma d'afectats per la hipoteca i ara se'n sumen d'altres. Hi ha previstos força desnonaments en els propers mesos. 
- Dret a l'alimentació: tocarà el tema de la sensibilització cap al menjar que es llença als supermercats i també intentarà portar a terme diversos projectes d'horts urbans al nostre poble. 
Queda pendent saber què passarà amb la associació d'aturats. 

Si alguna persona vol formar part d'algun d'aquests grups de treball, que es posi en contacte al mail de l'assemblea Ripollet. 

La propera assemblea serà diumenge 28 d'octubre a les 19.30h. a la Plaça Pere Quart.

Torn Obert
Properes dates:
4 d'octubre a les 10am. Acció de protesta indefinida davant del BBVA a Cerdanyola. 

6 d'octubre a Pl. Catalunya. Assemblea General de Barris de Barcelona i Pobles de Catalunya.

12 d'octubre. Cassolades
13 d'octubre. GLOBAL NOISE. Manifestació Mundial. 

 


18 d'octubre. S'està organitzant una vaga d'educació a nivell mundial, convocada aquesta vegada, pels mateixos estudiants. Us deixem les webs on podeu trobar informació:
http://ism-global.net/huelga_educacion_mundial
http://ism-global.net/global_education_strike
20 d'octubre a les 19h. Concert solidari a Badia per a recaudar fons per a les imputades pel tall de la N-150. Entrada + cervesa 3€. Casal de joves de Badia. Mercat solidari, banc d'aliments... 

31 d'octubre. Proposta de Vaga General de la CGT.


 [CAST]

Orden del día
Charla Arcadi Oliveres
Encuentro de Asambleas del Vallés Occidental
Funcionamiento y futuro asamblea Ripollet
Turno Abierto

Charla Arcadi Oliveres
Durante semanas se ha ido haciendo difusión de la charla, tanto con carteles por el pueblo, como a través de las diversas redes sociales. Contamos con la asistencia de varias plataformas así como de asambleas de  otras poblaciones vecinas. 
Un compañero se ofrece para hacer streaming en directo durante la charla.
Una compañera ha contactado con la editorial Icaria y traerá algunos ejemplares de los libros de Arcadi por si alguna persona está interesada en conseguirlos.
A pesar de que todas las conferencias, mesas redondas, etc. en las cuales participa Arcadi las hace de forma no remunerada, sí que normalmente se hace alguna cooperación económica para Justicia i Pau .Se ha decidido que del fondo de resistencia saldrán 50€ y se intentará conseguir algo más el mismo miércoles.

Encuentro de Asambleas del Vallés Occidental
Dos compañeros de la asamblea Ripollet fueron el pasado sábado al encuentro de asambleas que se organizó en Sabadell. Nos comentan que se ha creado un grupo de trabajo de todo el vallés occidental que quiere empezar una campaña de sensibilización para hacer consciente a la población de toda la comida que se tira habitualmente en los supermercados. También se harán encuestas en las poblaciones para saber la cantidad de familias que en estos momentos están pasando hambre y que reciben ayudas de otras organizaciones. Si alguna persona está interesada en entrar a formar parte de este grupo, que se ponga en contacto con el mail de la asamblea.
Nos comentan también que se ha decidido que el siguiente encuentro de asambleas sea en nuestro municipio. Se ha creado un grupo de trabajo para preparar el orden del día y para dinamizarla cuando llegue el momento. El día marcado será el sábado 27 de Octubre. Más adelante se hará la difusión habitual.

Funcionamiento y futuro asamblea Ripollet
Después de casi un año y medio de funcionamiento de la asamblea y viendo el número de personas que formamos parte, se ha decidido tomar unas determinadas medidas para que el trabajo que se hace lleve a algún lugar. Hasta el momento, se han hecho asambleas semanales en las cuales tocábamos todos los temas y en las que, a pesar de que salían muy buenas ideas, finalmente se quedaba todo en palabras, por la imposibilidad de llevarlo todo adelante con tan poco número de asistentes.

A partir de ahora, se ha decidido empezar a trabajar por grupos de trabajo. Estos grupos funcionarán autónomamente y se irán encontrando en la disponibilidad en la que los miembros del grupo de trabajo puedan. Para poder conocer qué hacen el resto de grupos y para poder pedir ayuda o colaboración en algún momento puntual, una vez al mes se hará una asamblea conjunta. Se decide que sea el último domingo del mes.

Los grupos de trabajo que se han formado son:
- Sanidad: dado que una compañera forma parte de la Plataforma en Defensa de la Sanidad Pública, ella nos podrá poner al día de los acuerdos que se toman, las acciones, etc.
- Educación: en el pueblo algunas familias se están empezando a organizar. En la escuela de Els Pinetons se están moviendo algunos padres (Padres en Acción). En noviembre habrá una mesa redonda en el Auditorio de Ripollet.
- PAH: varias personas llevan tiempo vinculadas con la plataforma de afectados por la hipoteca y ahora se suman otros. Hay previstos bastantes desahucios en los próximos meses.
- Derecho a la alimentación: tocará el tema de la sensibilización hacia la comida que se tira en los supermercados y también intentará llevar a cabo varios proyectos de huertos urbanos en nuestro pueblo.
Queda pendiente saber qué pasará con la asociación de parados.

Si alguna persona quiere formar parte de alguno de estos grupos, que se ponga en contacto con el mail de la asamblea Ripollet. 

La próxima asamblea sera el domingo 28 de Octubre a las 19.30h. en la Plaza Pere Quart.

Turno Abierto
Próximas fechas:
4 de Octubre a las 10am. Acción de protesta indefinida delante del BBVA en Cerdanyola. 

6 de Octubre en Pl. Catalunya. Asamblea General de Barrios de Barcelona y Pueblos de Catalunya.
12 de Octubre. Caceroladas
13 de Octubre. GLOBAL NOISE. Manifestación Mundial. 

 


18 de Octubre. Se está organizando una huelga de educación a nivel mundial, convocada esta vez, por los mismos estudiantes. Os dejamos las webs donde podéis encontrar información:
http://ism-global.net/huelga_educacion_mundial
http://ism-global.net/global_education_strike

20 de Octubre a las 19h. Concierto solidario en Badia para recaudar fondos para las imputadas por el corte de la N-150. Entrada + cerveza 3€. Casal de joves de Badia. Mercadillo solidario, banco de alimentos...

31 d'octubre. Propuesta de Huelga General de la CGT.No hay comentarios:

Publicar un comentario