lunes, 20 de febrero de 2012

Acta assemblea 19/02/2012

Ordre del dia:
Banc del Temps
Valoració sobre la Rua de Carnestoltes
Manifestació 19F contra la Reforma Laboral
Acció conjunta Assemblees Vallès Occidental
Sanitat
Sant Jordi a la Rambla
Consulta Popular
Jornada de Difusió de l'Assemblea
Suport TMB
Torn Obert


Banc del Temps
Avui ens acompanya la persona amb qui vam contactar de la gestora de l'associació de veïns de Can Mas, per explicar-nos com va anar el tema del banc del temps a Ripollet. Aquesta proposta, va nèixer al 2010, gestionada a través de l'Ajuntament de Ripollet. Va coincidir amb el període de les eleccions i gràcies a la llei de barris (amb la que va rebre subvencions...), el nostre ajuntament va portar endavant el projecte. Van comprar un local per 470.000€. Un local amagat, al que tampoc se li va fer molta publicitat i que la majoria de ciutadans del poble ni tan sols coneix. Malgrat que hi havia gent amb interès personal per a que el projecte continués endavant, mai va arribar a funcionar de forma efectiva. 

Ens remarca la importància de la coordinació del banc del temps per a que realment funcioni. En el seu temps, va proposar que la gent que formen des de l'Ajuntament en tasques administratives, poguès fer les pràctiques allà i així cobrir aquesta part de coordinació. Però la resposta va ser negativa. 

Ens passa el contacte de la persona a Barcelona que porta la coordinació de tots els bancs del temps. Aquesta setmana ens possarem en contacte amb ella. 

Una companya comenta que a l'associació de l'escola d'adults també estan interessats en la iniciativa del banc i que allà podriem tenir recursos (ordinador, alguna sala...). Parlarà amb la resta de persones de l'associació. 

El company de la gestora comenta la importància de treballar tots junts, totes les entitats i associacions que existeixen al poble. Crear un lloc comú on totes les entitats estiguessin representades és per a ell un punt molt important al que s'hauria de treballar. Un lloc comú pel que fa a l'espai i també via internet; una pàgina on poguessim trobar informació sobre totes les entitats i associacions i elles també poguessin trobar recolçament les unes en les altres.

Valoració sobre la Rua de Carnestoltes
En general la valoració és molt positiva. Malgrat que algunes coses es van haver de fer amb poc temps, la gent va ajudar molt i el resultat va ser genial. La majoria de gent ens va rebre en silenci, escoltant la lletra de la cançó que es cantava durant el recorregut i aplaudint. Molta gent ens demanava també els fulletons que repartíem amb la lletra de la cançó i el manifest. Ens ho vam passar molt bé i creiem que la finalitat amb la qual participàvem en la rua, de difusió i protesta, es va aconseguir. Molta gent ho comenta, ens demana fotografies o la lletra de la cançó. 
L'únic que s'ha comentat com a negatiu, va ser la quantitat de fulletons amb què comptàvem. Abans d'arribar a mitja Rambla ja havíem esgotat tots els papers i a la part de dalt no vam poder repartir-los. En penjarem també un model al blog quan el tinguem.

Anem pujant les fotografies a aquesta direcció de Picasa:

Es pujaran també al youtube els vídeos que anem rebent. 
Moltes gràcies a tot@s per fer possible aquest dia!!!

Manifestació 19F contra la Reforma Laboral
Alguns companys i companyes ens expliquen com han vist la manifestació d'avui. Hi ha gent que comenta que no els hi ha agradat la divisió que hi ha hagut, ja que a més de la manifestació convocada pels sindicats, també hi havia la dels iaioflautes i la marea groga. D'altres companys comenten que encara que hi ha hagut aquesta divisió, finalment s'han acabat unint tots els diferents sectors. 
Pel que fa al moviment de gent que portaven els iaioflautes, ens comenten que estava  molt ben organitzat, amb música, llegint el seu manifest, consignes, etc. 

Acció conjunta Assemblees Vallès Occidental
Un company ens explica la reunió que van tenir les persones que van ficar-se a la comissió per pensar l'acció. El que sabem de moment, és que serà el dia 10 de Març a les 12am. a la Plaça de l'Ajuntament de Badia. Des d'aqui, es començarà una manifestació pels carrers de la vila. Es volen fer cada mes manifestacions a poblacions diferents del vallès. 
Es demana que contactem amb les diferents associacions i entitats del poble per tal de fer la difusió corresponent.
Es demana també, posar-nos en contacte amb diferents grups de batucada per si estarien disposats a acompanyar-nos en alguna d'aquestes manifestacions que s'aniran fent. 
El dia 10 haurem de portar el nostre megàfon. 
  
Sanitat
Aquesta setmana passada van destinar el temps de la trobada per a organitzar coses del Carnestoltes, però aquest dimarts tornaran a trobar-se. S'ha de decidir quin dia i a quina hora es farà la xerrada sobre sanitat que tenen pendent a Cerdanyola. 

Sant Jordi a la Rambla
Demà al mati un company s'aproparà al Centre Cultural per demanar si s'ha de ser associació/entitat per poder tenir dret a una paradeta el dia de Sant Jordi a la Rambla. En el cas que així sigui, aquesta setmana s'intentarà posar-se en contacte amb alguna entitat amb qui tinguem relació per saber si ens deixaria agafar-la al seu nom. 

Consulta Popular
Un company ens enviarà aquesta setmana la informació per a que la poguem publicar. Per l'assemblea vinent, tothom l'ha de llegir per poder-ho comentar. 

Jornada de Difusió de l'Assemblea
S'acorda aprofitar dies de festes/fires/mercats, etc. del poble algun diumenge per fer aquesta difusió. Al mes vinent es farà una fira dels horts. Aquesta setmana ens confirmaran la data exacta. 
La informació de les octavetes es començarà a modificar per fer les còpies i tenir-ho tot preparat. 

Suport TMB
Els dies 27, 28, 29 i 1 de Març hi ha prevista la vaga de TMB. Es preguntarà si es farà alguna acció per poder-ho exposar a la resta. De moment, s'ha creat un "evento" al facebook:

Una companya parla també sobre la iniciativa de les targetes de T-10 patrocinades. D'aquesta manera, un bitllet pot sortir fins a un 50% més econòmic que el preu actual de venda. D'aqui a tres dies tornen a treure de nou una nova fornada! La web és aquesta

Torn Obert 
Demà la Revista Ripollet farà una entrevista a un company de l'assemblea per a parlar de la Asociación de Desempleados de Ripollet. 
S'ha creat un arxiu imprès de totes les actes de les assemblees que portem, des de l'inici. Qualsevol persona podrà fer-hi un cop d'ull, tant per consultar accions aprovades, propostes que en el seu moment no van ser viables però que potser ara si, etc.





No hay comentarios:

Publicar un comentario