jueves, 10 de mayo de 2012

[CRÒNICA+FOTOS+ACTA] MARXA DEL VALLÈS OCCIDENTAL A RIPOLLET

Tal i com vam anar anunciant des de fa unes setmanes, la marxa del Vallès Occidental va venir, ahir dimecres, al nostre poble. Des del dia 4 de Maig, aquesta marxa va recorrent diferents pobles del vallès occidental, als quals fan assemblees i acampades, amb la finalitat d'arribar dissabte dia 12 de Maig a la convocatòria de manifestacions mundials que es farà a Pl. Catalunya.

Acompanyats pels companys de Cerdanyola, els marxants van arribar a la plaça Pere Quart cap a les set de la tarda. Alguns d'ells van anar a Ràdio Ripollet per a fer una entrevista i d'altres es van quedar descansant i responent a les preguntes d'alguns periodistes que s'apropaven per a cobrir la notícia. 

A les vuit i pocs minuts de la tarda, tal i com estava previst, es va començar l'assemblea. 

Una vegada finalitzada, va arribar el sopar popular, protagonitzat per les amanides i les truites de patates que molta gent va portar.

Des d'Assemblea Ripollet volem donar les gràcies a totes aquelles persones que es van apropar a l'assemblea, que van escriure al llibre de pobles, que van col·laborar portant menjar per als marxants... sense vosaltres tot això no haguès estat possible. 

I per suposat, moltes gràcies als marxants. Molta força i molts ànims!!

Continuar llegint l'acta i mirant les fotografies...


[ACTA] ASSEMBLEA MARXA VALLÈS OCCIDENTAL A RIPOLLET

Benvinguda als marxants 

Marxa del Vallès
Lectura del Manifest:

[CAT]
Després d’aquest any de col•lectivitat on van sorgir altres marxes amb destinació Madrid, Paris, Brussel•les, Roma, Atenes, etc. ara tenim una nova ocasió per viure aquesta experiència i així seguir sumant.
Pretenem caminar al llarg del Vallès Occidental per convocar els pobles a la mobilització global del 12 de maig, tant amb la visualització de la marxa mentre es desplaça de poble en poble com en les assemblees diàries que farem a les localitats per les que passem .
Pretenem informar sobre els motius pels quals hem d’unir-nos i aixecar-nos contra els atacs als drets fonamentals que estem patint a nivell global.
Recollirem un “llibre de pobles” en el qual quedin reflectides les inquietuds, malestar, problemes, solucions, alternatives, denúncies, etc. que cada persona o entitat vulgui aportar, amb la idea de lliurar-lo al Parlament un cop arribem a Barcelona per a que les nostres veus siguin escoltades.”

[CAST]
Después de este año de colictividad donde surgieron otras marchas con destino Madrid, Paris, Bruselas, Roma, Atenas.. etc.  ahora tenemos una nueva ocasión para vivir esta experiencia y así seguir sumando.
Pretendemos caminar a lo largo del Vallès Occidental para convocar a los pueblos a la movilización Global del 12 de Mayo, tanto con la visualización de la marcha mientras se desplaza de pueblo en pueblo como en las asambleas diarias que haremos en las localidades por las que pasemos.
Pretendemos informar sobre los motivos por los que debemos unirnos y levantarnos contra los ataques a los derechos fundamentales que estamos sufriendo a nivel Global.
Recogeremos un “libro de pueblos” en el que queden reflejadas las inquietudes, malestar, problemas, soluciones, alternativas, denuncias.. etc. que cada persona o entidad quiera aportar, con la idea de entregarlo una vez lleguemos a Barcelona al Parlamento para que nuestras voces sean escuchadas.

Ripollet
Associació d'aturats de Ripollet i Cerdanyola
Ens expliquen la seva experiència, llegeixen el manifest i ens comenten dades actuals de l'atur. 

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública
Ens comenten que des de fa anys, estan lluitant per a aconseguir la construcció de l'hospital comarcal, però que amb les circumstàncies actuals, no volen centrar-se amb això, sinò tornar a reivindicar tot el que s'havia aconseguit fins ara i que poc a poc ens estan treient; una sanitat pública i de qualitat. Es comenta el tema de la IPP (Iniciativa Penal Popular) i de les PARS (Plataforma de Afectadas por los Recortes Sanitarios).

Pisos de protecció oficial
S'explica el tema d'uns pisos de protecció oficial a Ripollet. Ens expliquen que ara mateix a Ripollet hi ha 124 pisos de protecció oficial buits que s'estan mantenint amb fons públics. Davant d'aquesta situació, es va presentar una moció a l'ajuntament (que es va aprovar) demanant que aquests pisos s'oferissin al públic com a pisos de lloguer social (un lloguer més baix, adequat a la renda de cadascú) i que a més a més, es reservessin 4 o 5 d'ells per a famílies que hagin estat desnonades. Des de l'ajuntament va sortit la moció cap a l'IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial), que la va denegar. Des de llavors, l'ajuntament ha passat completament del tema i aquests pisos es continuen pagant amb diners públics i continuen buits. 

Afectats per les preferents
Fa unes setmanes, es va rebre una carta a la Revista Ripollet que parlava sobre el tema de les preferents. A partir d'aqui i d'una convocatòria per assistir al ple municipal, un grup de gent ha començat a trobar-se per fer front a aquest tema, i sobretot, informar a la gent, ja que com comenten, la majoria dels afectats són persones grans que no coneixen el tema i no saben què ha passat amb els seus estalvis. En aquest mes, volen fer una reunió informativa.

Torn Obert
- Agraïment dels marxants a la gent del poble que els ha rebut
- Recorregut del que queda de marxa: 

Dijous 10: Assemblea a les 20h. al Parc del Païssos Catalans, Sta. Perpètua de la Mogoda.
12 de la mañana estaremos en el mercadillo del Paseo de la Florida.A las 14 horas nos instalamos en la Plaza Paissos Catalans donde haremos la asamblea de las 20 horas y acamparemos.
Divendres 11: Assemblea a les 11h. a la Plaça de l’Ajuntament, la Llagosta.
Assemblea a les 20h. a la Plaça Lluís Companys, Montcada i Reixac.
Dissabte 12: SALIDA DE MONTCADA DIA 12 DE MAYO.
Plaza de la Iglesia, entre 10 y 11 de la mañana.Se cogerá el paseo paralelo al rio besos hasta el puente Potosi de Santa Coloma.
Cogeremos calle Potosi hasta el final, empalmaremos con calle Palomar hasta Meridiana.Meridiana hasta Fabra y Puig donde a las 14 horas llegaremos y se hace parada para comer ( bocatas, y veremos  los compañeros de la zona que pueden hacer al respecto de la comida),por si acaso traer bocatas.En Fabra y Puig   parada de tren de San Andres Arenal staremos de 14 a 15,30  donde se uniran barrios perifericos.A las 15,30 horas salida de Fabra y Puig por la meridiana hasta el Clot ( parada de tren) en este punto encuentro con otras dos marchas de Badalona y el Meresme. A las 16,40 horas mas o menos coger Aragon hasta paseo de Gracia
para llegar entre 17,15 o 17,30, donde estara y asi esperamos el valle oriental. Para bajar definitivamente a Plaza Cataluña.
Puntos claves.Marcha hasta Barcelona.
10-11 horas Moncada.Salida
14horas. Fabra y Puig – San Andres Arenal.Encuentro y agrupacion con los barrios.
16h-16,30- Clot ( parada tren) situada enre aragon /meridiana..Agrupacion con las otras marchas.
 16,40. Salida por Aragon hasta paseo de gracia.Agrupacion con valles oriental.Y PLAZA CATALUÑA.
- Surt el tema de la pobresa a les nostres ciutats, on els polítics envien als ciutadans a Cáritas entre d'altres i aquests donen aliments i ajuda, fet que permet a moltes famílies continuar endavant. Encara així es recorda que són els mateixos ajuntaments els que s'haurien de fer càrrec d'aquests temes i no subvencionar a d'altres entitats. Es comenta la manca de recursos que tenen els serveis socials.
- Es comenta que una de les funcions que està tenint el 15m és precisament la de donar alternatives a la forma de vida que estavem tenint fins ara. Surt el tema dels horts urbans que s'estan portant endavant a altres pobles, com a Castellar o a Terrassa.
- Es parla sobre els Bancs del Temps, sobre el seu funcionament i es comenta que aqui a Ripollet fa un temps que el 15M vol portar endavant el projecte, però que hi falta gent que hi col·labori.
-  Parlant sobre el menjar, la pobresa, etc. surt el tema d'agafar menjar una vegada que les botigues el llencen. Alguns companys comenten que les botigues han de llençar productes una vegada que la data de caducitat arriba al dia, però que en realitat aquests productes estan bons molt temps després d'aquesta data. es llencen cada dia caixes i caixes de productes que es podrien fer servir i a més a més, hi ha empreses que diuen als seus treballadors que hi aboquin per sobre productes tòxics com detergents o lleixius per a que la gent no ho agafi. També es comenta que està multat agafar aquest menjar.

L'assemblea finalitza amb un agraïment mutu, tant als vilatans que s'han apropat com als marxants que han volgut compartir una estona amb nosaltres.

[FOTOS]

2 comentarios:

  1. A qué hora se saldrá desde Ripollet hacia Montcada?
    Nos uniremos Ripollet y Cerdanyola?

    ResponderEliminar
  2. Siento mucho no haber contestado antes a tu comentario!!! No lo hemos visto hasta ahora... mucho trabajo estos días con la marcha... Pudiste ver al final cómo se quedó? Por facebook o algo? Tuviste problemas?

    ResponderEliminar