martes, 18 de octubre de 2011

Acta assemblea 16/10/2011

Abans de llegir l'ordre del dia, es fa la proposta de marxar cap a la fàbrica Ekilater de Ripollet i fer l'assemblea allà per donar el nostre suport als treballadors acampats. Es porta a votació i es decideix continuar fent l'assemblea al mateix lloc per tal de no confondre a la gent, però marxar per parlar amb ells una vegada aquesta finalitzi.

Ordre del dia:
Valoració del tall de carretera del 12 d'Octubre
Valoració de la manifestació del 15 d'Octubre a Plaça Catalunya
Propera Trobada d'Assemblees del Vallés Occidental
20 de Novembre. Jornades electorals
Plataforma en defensa de la Sanitat Pública
Curs de comunicació a Cerdanyola del Vallès
Torn obert


Valoració del tall de carretera del 12 d'Octubre
Algunes de les persones que van assistir al tall de carretera del dia 12 ens expliquen com va anar. Es va tallar la carretera de Barcelona a l'entrada de Barberà del Vallés, afectant així als conductors que intentaven entrar o sortir del municipi i als que volien incorporar-se a l'AP-7. Es van fer tallades de 5 minuts, que s'intercalaven amb uns altres 5 minuts de reobertura a la circulació. Eren uns 50 indignats i l'acció es va produïr sense conflictes, encara que més de sis cotxes de policia local i mossos d'esquadra es van apropar al lloc. La valoració és positiva, es va fer molta difusió. Es comenta que potser aquests cinc minuts eren massa estona per a una carretera, ja que amb menys temps ja aconseguien passar per tots els cotxes parats i repartir la informació de la manifestació del dia 15. La gran majoria dels conductors afectats va reaccionar molt bé i molts van mostrar el seu suport a l'acció.

Valoració de la manifestació del 15 d'Octubre a Plaça Catalunya
Es valora molt positivament, tant per la quantitat de gent que hi va participar, com per les accions que es van portar a terme. Malgrat que es comenta que la idea de separar-se en tres col·lumnes diferents no va agradar a tothom, també troben que va ser molt positiu ja que hi havia molta gent i que les accions conjuntes ja es van portar a terme durant tota la tarda.
Es comenta que hi van anar diferentes persones de Ripollet, que normalment no assisteixen a les assemblees, però que si que hi participen quan es fan accions d'aquest tipus. Per aquest motiu, es proposa intentar engrescar-los d'alguna forma per a que puguin participar en xerrades i en altres accions que es puguin fer al poble.

Propera Trobada d'Assemblees del Vallés Occidental.
La propera trobada d'assamblees es farà dilluns dia 17 d'octubre a les 19h.a la plaça dr. Robert de Sabadell. Es demanen voluntaris per anar. Finalment, surt una persona, però ningú més l'acompanya, així que no es segur que hi pugui anar ella sola.

20 de Novembre. Jornades electorals.
De cara al dia 20 de Novembre, es proposen fer un parell d'accions. La primera és fer una xerrada informativa sobre com funciona el sistema de votacions (vot en blanc, vot nul...) de cara a que els ciutadans puguin saber realment què està passant amb la seva votació. Algunes persones de l'assemblea començaran a buscar a algun ponent. D'altra banda, també una vegada feta la xerrada, es comentava de fer fulls informatius per enganxar als carrers dels municipis com a explicació clara de les diferents opcions de votació.

Plataforma en defensa de la Sanitat Pública
Es comenta que el dia 12 de Novembre hi ha un acte proposat pel vallés. Es vol sortir de Sabadell a les 10h.amb cotxe i arribar tots junts a Plaça Sant Jaume a Barcelona. Encara s'han de posar d'acord en vàries informacions i ens ho faran saber quan estigui tot clar.

Es comenta també que s'ha parlat amb alguna persona de l'assemblea de Cerdanyola del Vallés i que sembla que estan disposats a ocupar el CAP II juntament amb nosaltres. Un parell de persones de la nostra assemblea parlaran amb els de Cerdanyola per acabar de concretar l'acció.


Curs de comunicació a Cerdanyola del Vallés
Des de l'assemblea de Cerdanyola es proposa un curs de comunicació que es durà a terme a la Clau el dia 26 de Novembre de 10 a 18h. Serà gratuït, però caldrà inscrippció prèvia. Si algú està interessat, que ho comenti a assemblearipollet i es facililtarà el mail de contacte.

Torn obert de paraula
Es comenta que darrerament la part de difusió de l'assemblea no està funcionant. No hi ha actes penjades, etc. S'aclareix que des de que vam tornar de vacances tenim aquest tema pendent, i que estem intentant aconseguir totes les dades necessàries, ja que les persones que portaven difusió han deixat l'assemblea i ara ens és una mica difícil aconseguir tota la informació que ells tenien. Malgrat això, es comenta que s'ha creat un mail nou que engloba a tota la resta i que és el que utilitzarem a partir d'ara, que és assemblearipollet@hotmail.es . A partir d'aquesta setmana, les actes tornaran a estar disponibles. Es proposa també que les actes, a banda de penjar-se via facebook poguessin estar disponibles en una versió impresa al plafó d'informació del mercat.

Una companya de l'assemblea s'ofereix voluntària per a redactar la nota de premsa sobre la manifestació del dia 15 i enviar-la a la Revista de Ripollet.

Un company comenta que la Revista de Ripollet s'ha posat en contacte amb ell i que volen parlar. Com a assemblea decidim que ell faci de pont amb la revista, però que qualsevol cosa sigui comentada en assemblea abans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario