lunes, 12 de marzo de 2012

Acta assemblea 11/03/2012

Ordre del dia:
Sanitat
Associació d’aturats/des de Ripollet-Cerdanyola
Valoració acció conjunta d’assemblees del Vallès a Badia
Xerrada Reforma Laboral
Octavetes
12M i 15M
Vaga General 29M
Recordatoris
Torn obert de paraula

Sanitat
Una companya de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ens informa que la xerrada que estava prevista a Cerdanyola per aquesta setmana vinent queda ajornada sense una data definida.
Per altra banda comenta que recentment molts partits polítics tornen a parlar sobre el futur hospital Ernest Lluch, però que, tot i mostrar interès en la necessitat de construir-lo el més aviat possible, no queda tan clara la voluntat de que la seva gestió sigui pública. La Plataforma segueix reivindicant la creació d’aquest hospital i que sigui de gestió pública, mantenint-se’n al marge qualsevol entitat privada. Tot i que tenen clar aquest objectiu, veuen més prioritari recuperar tot el que s’ha perdut amb les retallades.
Volen engegar, també, una campanya per tal que les persones que s’han vist afectades per les retallades ho denunciïn. Es pretén informar-les de com fer-ho.
Aquest dissabte 10 de març es va presentar a Barcelona la Iniciativa Penal Popular (IPP). Una companya va penjar al blog els 10 punts clau de la IPP, per si algú estar interessat/da a donar-hi un cop d’ull. També ho va enviar per mail als companys/es de l’assemblea.

Associació d’aturats/des de Ripollet-Cerdanyola
Valoren molt positivament l’última trobada que van tenir dimecres passat al Centre Cívic del Pont Vell, ja que hi van assistir més d’un vintena de persones.
Dimecres 14 de març està prevista una roda de premsa al Centre Cívic del Pont Vell a les 18h.
Dissabte 17 de març a les 11h al Centre Cultural de Ripollet: assemblea, a la qual s’ha convidat a totes les entitats, partits polítics i persones a títol individual.
Dissabte 24 de març a les 12h a la Plaça Pere Quart, manifestació.

Valoració acció Badia 10M
Dissabte dia 10 de març les assemblees del Vallès Occidental van fer de manera conjunta una acció a Badia, que consistia en: una manifestació seguida de l’ocupació del CAP.
Des de l’assemblea es comenta que va faltar informació sobre les accions sorpresa, ja que algunes persones no van quedar-se a l’ocupació per no saber-ho. Un company que formava part de la comissió organitzadora de l’acció ens informa que la mateixa comissió va acordar no comentar-ho. Algú diu que potser sí s’hauria d’haver comentat a la gent de confiança de l’assemblea.
Aquest company de la comissió comenta que, per ser la primera acció que s’organitza des de la coordinadora d’assemblees de Vallès i  malgrat haver-hi alguna errada de comunicació, la valoració és positiva. A la manifestació hi van participar al voltant de 300 persones i durant l’ocupació es van quedar a dormir al CAP unes 40.

Adjuntem un enllaç a la crònica de la Manifestació al blog de la Coordinadora d'Assemblees del Vallès Occidental.
Crònica

Xerrada Reforma Laboral
Es comenta que el sindicat FTC està preparant una xerrada, que es farà a Ripollet a càrrec d’un advocat del Col·lectiu Ronda. A l’assemblea de Cerdanyola segueix endavant la proposta, ja que la finalitat de la xerrada és, principalment, unir als diferents sindicats i fer propostes d’acció unitàries. Seguiran endavant per separat, ja que tenen perspectives diferents.

Octavetes
Es decideix el contingut de les octavetes que es repartiran durant la Fira dels Horts. La següent assemblea s’organitzarà els participants en torns horaris.
Sorgeix la idea de, no només repartir octavetes, sinó també disposar del manifest per si la gent el vol consultar, tenir fulls de la IPP per a que la gent els signi, tenir articles d’interès,...

12M i 15M
El 12M s’ha triat com el Global Day, per fer manifestacions a nivell mundial. El 15M és la data del 1er aniversari del moviment dels indignats/des.
Per aquests motius l’Assemblea General de Catalunya ens ha fet arribar al mail de l’assemblea un correu on s’explica que el 18 de març a les 11h es farà a Barcelona, al Parc de la Ciutadella (davant de la font de les estàtues), una reunió per començar a organitzar aquests dos esdeveniments.

Vaga General 29M
No es té clar si hi haurà seguiment per part de la població, ni tampoc se sap si hi haurà manifestació per la tarda. Ens n’informarem i ho transmetrem a l’assemblea.

Recordatori
Xerrada demà 12 de març a les 19h a Montcada (sala polivalent de l’Abi, c/ Colón, 5) a càrrec d’Arcadi Oliveras i Esther Vivas.
Dissabte 17 de març trobada d’assemblees del Vallès Occidental a Viladecavalls.

Torn obert

No hay comentarios:

Publicar un comentario