jueves, 8 de marzo de 2012

Convocatòria Manifestació Assemblees Vallès Occidental

Comunicat de premsa de la manifestació "Vallès occidental resisteix, totes amb Badia" del 10 de març.

A causa dels temps de crisi que estem vivint i a la vista que les retallades econòmiques es dirigeixen a la població més desvalguda en recursos, es van crear assemblees de barris i pobles després del 15M per buscar fórmules d'apallissar les injustias que estan cometent els dirigents polítics i els sistemes financers amb la població civil. Aquestes assemblees de barris i pobles a la comarca del vallès occidental, igual que en altres comarques, van crear una coordinadora de totes les assemblees que es reuneix un cop al mes per organitzar mobilitzacions i lluites dels diferents territoris i dels diferents blocs temàtics (educació, habitatge, sanitat, laboral...)

En l'últim partit del vallès, de data 12 de febrer, es va decidir fer una manifestació conjunta que s'efectuarà a Badia del Vallès a causa de la precarietat en què es troba aquest poble, un dels municipis catalàns més pobre i més afectat per la estafa a la qual anomenem crisi. Allà, ja s'han tancat el servei nocturn d'urgències del CAP i es sospita que el volen tancar en la seva totalitat de manera definitiva. També es vol tancar un col·legi i hi ha la possibilitat que d'aquí a poc comencin els desnonaments de les famílies que viuen en pisos de protecció oficial en règim especial. Per més inri, Badia és la població amb la renda per càpita més baixa de Catalunya i de les més baixes de tot el país.

Amb aquest acte, també volem consolidar la presència de la coordinadora del vallès occidental i unir les variades lluites: per un habitatge digne, per una educació assequible per a tothom, per una sanitat universal, pública i gratuïta, pel desenvolupament tecnològic i la inversió en la investigació, per la creació de treball que no sigui precari... Aquestes lluites estan sent desfragmentadas i parcel·lades per diferents institucions i organitzacions, la qual cosa porta a una normalització de la precarització del sistema de benestar. Per això, animem a que la gent silenciada deixi la seva indiferència i comenci a preocupar-se dels assumptes en què es veuran afectats, si no ho estan ja, i es solidaritzin amb les persones a qui la crisi econòmica li està causant veritables estralls per sobreviure .

La manifestació tindrà lloc el dia 10 de març. La concentració serà a les 12 hores a la plaça Major de Badia, des d'on es farà un petit recorregut pels carrers de la població en el que s'espera sigui un ambient festiu on manifestar la nostra inconformitat amb l'estafa capitalista, amb l'especulació bancària, amb la corrupció política i financera, amb la manipulació mediàtica, amb el robatori dels drets fonamentals de les persones pel lucre d'una minoria de la població ...

Per a aquest dia es procedirà a la lectura de dos manifestos: el primer aprovat per l'assemblea del Vallès occidental, i el segon confecionado pels habitants de Badia per a l'ocasió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario