lunes, 19 de marzo de 2012

Acta assemblea 18/03/2012


Ordre del dia
Trobada d'assemblees del Vallès Occidental
Sanitat
Associació d'aturats/des de Ripollet i Cerdanyola
Jornada de Difusió a la Fira dels Horts
29M
Torn Obert


 
 Trobada d'assemblees del Vallès Occidental
Aquest passat dissabte Viladecavalls (Can Tries) va acollir la trobada d’assemblees del Vallès Occidental. A ella hi van assistir dos companys de la nostra assemblea, ells ens han posat al corrent dels temes que s´hi van tractar. Comenten que, en un primer moment, els amfitrions de Viladecavalls es van allargar força en l’exposició de les accions que estaven duent a terme a la seva població, cosa que va fer que l’assemblea es fes una mica pesada. Es va fer una petita valoració de l’acció del dissabte anterior a Badia i es van fer propostes de cara a accions futures. Es va acordar que la propera acció conjunta se celebraria al nostre municipi i a Cerdanyola, aprofitant per donar suport a la manifestació que l’Associació d’Aturats/des de Ripollet i Cerdanyola ha convocat pel dissabte 24 de març. Per tal d’acabar d’ultimar detalls, s’ha convocat una reunió del grup de treball que prepara la manifestació per aquest dimarts 20 de març a les 19h a l’Associació de Veïns de Can Vargas (C/Federico García Lorca, 5).

Una altra acció conjunta que ha sortit de la Trobada és una marxa que s’iniciarà el 4 de maig a Viladecavalls. Aquesta marxa anirà de poble en poble acampant i fent assemblees, a fi d’arribar a Montcada, com a últim punt abans de la trobada a la Plaça de Catalunya el 12 de Maig (GLOBAL DAY). 
 
La propera Trobada d’Assemblees de l Vallès Occidental se celebrarà a la Floresta el 21 d’abril a les 11:30h a la plaça Miquel Ros (al costat de l'estació).

Una companya de Ripollet ha transcrit l’acta de la Trobada i l’ha penjat avui mateix. Us l’enllacem per a qui vulgui assabentar-se de tots els continguts que s’hi van tractar. Sanitat
Una companya de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ens comenta que aquesta setmana passada hi va haver una reunió a Sabadell, en la qual estaven presents membres de diferents centrals sindicals, del 15M, de la pròpia Plataforma, entre d’altres, per parlar sobre la proposta d’acció que ha sorgit per tornar a reivindicar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch i la seva gestió pública. La idea que pren força es fer una marxa des de Sabadell fins a lloc on s’ha d’ubicar l’hospital, i en aquest punt aquesta columna s’uniria amb les de Ripollet i Cerdanyola. Encara s’han d’acabar de perfilar detalls.

El 20 d’abril a les 18.30h. a l’Ateneu de Cerdanyola està prevista la presentació de la IPP (Iniciativa Penal Popular) a càrrec de l’ex-fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, i d’algun del membres de Dempeus per la Salut Pública. En properes actes es confirmarà definitivament l'acte. Es pretén, no només fer la presentació pública d’aquesta Iniciativa, també portar els primers exemplars per iniciar, el mateix dia, la recollida de signatures.

La Plataforma ha fet una nota de premsa tant pels mitjans de Cerdanyola, en els quals ja s’ha publicat, com pel del nostre municipi, que esperen que vegi la llum aquesta setmana vinent.

Associació d'aturats/des de Ripollet i Cerdanyola
Ahir dissabte, a l’Associació d’Aturats/des celebrava la seva assemblea, a la que havien convocat a entitats i partits polítics, només hi va assistir el Compromís per Ripollet. En aquesta assemblea es va decidir que, per evitar confusions s’havien de triar uns portaveus, en aquest cas es va escollir a l’Álex Corral i al Jaume Carceller. L’assemblea també decideix participar activament al 29M.

Demà dilluns faran entrega de la instància en la qual es convoca la manifestació del dia 24 de març a l’Ajuntament.

Dimarts 20 de març hi ha convocada la reunió preparatòria de la manifestació a l’Associació de Veïns de Can Vargas a les 19h.

Dimecres 21 de març a les 19:30h els dos portaveus de l’Associació faran una xerrada sobre la pròpia Associació i les accions que estan emprenent a favor del dret al treball digne a El Local de Ripollet (C/ Monturiol, 32).
 
Aquest dissabte vinent, 24 de març, es realitzarà de forma conjunta amb Cerdanyola una manifestació que recorrerà els carrers de les dues poblacions, trobant-se als quatre cantons per fer-hi una assemblea. A Ripollet el punt d’inici és la Plaça Pere Quart a les 12h.Jornada de Difusió Fira dels Horts
El diumenge 25 de març, aprofitant la Fira dels Horts, es va decidir fer una jornada informativa per donar a conèixer l’Assemblea del 15M de Ripollet als vilatans.

Es decideix l’horari (de 10 a 14h) i els torns que es faran i qui s’apunta a cadascun.

Es mostren les octavetes ja enllestides amb el contingut que es va decidir en l’assemblea anterior, que es repartiran durant la jornada.

Es mostren també altres octavetes que pretenen sensibilitzar i informar als ciutadans sobre la Reforma Laboral i la Vaga 29M. 
 
Uns companys ens porten una proposta: han dissenyat unes petites targetes amb el logotip de l’assemblea i la informació bàsica: correu electrònic, facebook, blogspot. Es tria un dels dissenys i s’aprova la seva impressió per tal de repartir-lo. 
 
Per poder pagar el cost de les impressions es crea una caixa de resistència, i es recol·lecten 57,70 euros.

29M
Es parla sobre la necessitat de seguir massivament la Vaga. Alguns companys comenten les pressions que les empreses estan exercint sobre els seus treballadors/es per tal que no secundin la Vaga. Davant d’aquest fet s’ha creat un document per a que els treballadors/es, de forma anònima facin públiques les pràctiques deshonestes de les empreses.Aqui teniu l'enllaç. 


Un company comenta que a part de la Vaga dels treballadors s’està proposant un Vaga de Consum que l’acompanyi. Es tracta de consumir el mínim possible durant el dia de Vaga: no comprar en establiments, reduir al mínim la despesa en llum, aigua,... per tal que l'Administració rebi els mínims ingressos d'I.V.A.

De moment no tenim massa informació de quin serà el seguiment de la Vaga a Ripollet, ens volem informar i parlar-ne a la propera assemblea.

Torn Obert

Caixa Resistència: 57,70€ 


[CAST]
Orden del dia
Encuentro de asambleas del Vallés Occidental
Sanidad
Associació d'aturats/des de Ripollet i Cerdanyola
Jornada de difusión en la Fira dels Horts
29M
Turno Abierto

Encuentro de asambleas del Vallés Occidental
Este sábado pasado Viladecavalls (Can Tries) acogió el encuentro de asambleas del Vallés Occidental. Asistieron a ella dos compañeros de nuestra asamblea, que nos han puesto al corriente de los temas que se trataron. Comentan que en un primer momento, los anfitriones de Viladecavalls se alargaron bastante en la exposición de las acciones que estaban llevando a cabo en su población, cosa que hizo que la asamblea fuera un poco pesada. Se hizo una pequeña valoración de la acción del sábado anterior en Badia y se hicieron propuestas de cara a acciones futuras. Se acordó que la próxima acción conjunta se celebraría en nuestro municipio y en Cerdanyola, aprovechando para dar soporte a la manifestación que la Associació d'Aturats/des de Ripollet i Cerdanyola ha convocado para el sábado 24 de marzo. Para ultimar detalles, se ha convocado una reunión del grupo de trabajo que prepara la manifestación para este martes 20 de marzo a las 19h. en la Asociación de Vecinos de Can Vargas (c/Federico García Lorca, 5).
Otra acción conjunta que ha salido del Encuentro es una marcha que se iniciará el 4 de mayo en Viladecavalls. Esta marcha irá de pueblo en pueblo acampando y haciendo asambleas, acabando finalmente en Montcada, como último punto antes del encuentro en Plaza Cataluña el 12 de Mayo (GLOBAL DAY). 


El próximo Encuentro de Asambleas del Vallés Occidental se celebrará en la Floresta el 21 de Abril a las 11:30h en la plaza Miquel Ros (al lado de la estación).


Una compañera de Ripollet ha transcrito el acta del Encuentro y la ha colgado hoy mismo. Os la enlazamos para quien quiera conocer todos los contenidos que se trataron.


Fotos del Encuentro
 
Sanidad
Una compañera de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública nos comenta que esta semana pasada hubo una reunión en Sabadell, en la que estuvieron presentes miembros de diferentes centrales sindicales, del 15M, de la propia Plataforma, entre otros, para hablar sobre la propuesta de acción que ha surgido para volver a reivindicar la construcción del Hospital Ernest Lluch y su gestión pública. La idea que coge fuerza es hacer una marcha desde Sabadell hasta el lugar donde se tiene que ubicar el hospital y en este punto, la columna se uniría con las de Ripollet y Cerdanyola. Todavía tienen que acabar de perfilar detalles. 

El 20 de Abril a las 18:30h. en el Ateneu de Cerdanyola está prevista la presentación de la IPP (Iniciativa Penal Popular) a cargo del ex-fiscal anticorrupción Carlos Jiménez Villarejo y de algún miembro de Dempeus per la Salut Pública. En las siguientes actas se confirmará definitivamente el acto. Se pretende, no sólo hacer la presentación pública de esta iniciativa, sino también llevar los primeros ejemplares para iniciar el mismo día la recogida de firmas.

La Plataforma ha hecho una nota de prensa tanto para los medios de Cerdanyola, en los cuales ya se ha publicado, como para los de nuestro municipio, que esperamos vea la luz esta semana entrante.

Associació d'aturats/des de Ripollet i Cerdanyola
Ayer, la Asociació  d’Aturats/des celebraba su asamblea, a la que habían convocado a entidades y partidos políticos, pero únicamente asistió el Compromís per Ripollet. En esta asamblea se decidió que, para evitar confusiones, se tenían que elegir unos portavoces. Se eligieron a Álex Corral y a Jaume Carceller. La asamblea decidió también participar activamente en el 29M.

Mañana lunes, harán entrega en el Ayuntamiento de la instancia en la cual se convoca la manifestación del día 24. 

El martes 20 de Marzo hay convocada la reunión preparatoria de la manifestación en la A.V. de Can Vargas a las 19h.

El miércoles 21 de marzo a las 19:30h. los dos portavoces de la Asociación harán una charla sobre la propia asociación y las acciones que están emprendiendo a favor del derecho al trabajo digno en El Local de Ripollet (Monturiol, 32).


Este sábado, 24 de Marzo, se realizará de forma conjunta con Cerdanyola una manifestación que recorrerá las calles de las dos poblaciones, encontrándose en "els quatre cantons" para hacer una asamblea. En Ripollet el punto de inicio es la Plaza Pere Quart a las 12h.
Jornada de Difusión Fira dels Horts
El domingo 25 de Marzo, aprovechando la Fira dels Horts, se decidió hacer una jornada informativa para dar a conocer la Asamblea 15M de Ripollet a los ciudadanos.

Se decide el horario (de 10h a 14h) y los turnos que se harán.  

Se muestran las octavillas ya acabadas con el contenido que se decidió en la asamblea anterior, que se repartirán durante la jornada.

Se muestran también otras octavillas que pretenden sensibilizar e informar a los ciudadanos sobre la Reforma Laboral y la Huelga 29M.

Unos compañeros nos traen una propuesta: han diseñado unas pequeñas targetas con el logotipo de la asamblea e información básica (correo electrónico, facebook, blogspot). Se decide uno de los diseños y se aprueba su impresión para repartirlo.

Para poder pagar el coste de las impresiones se crea una caja de resistencia y se recogen 57,70€.
29M
Se habla sobre la necesidad de seguir masivamente la Huelga. Algunos compañeros comentan las presiones que las empresas están ejerciendo sobre sus trabajador@s para que no secunden la Huelga. Ante estos hechos, se ha creado un documento para que los trabajador@s, de forma anónima, hagan públicas las prácticas deshonestas de las empresas. Aquí podéis ver el enlace:


Un compañero comenta que a parte de la Huelga de l@s trabajador@s, también hay que hacer una Huelga de Consumo que la acompañer. Se trata de consumir el mínimo posible durante el día de Huelga: no comprar en establecimientos, reducir al mínimo el gasto en luz, aigua... para que de esta forma, la Administración reciba los mínimos ingresos de I.V.A.

De momento no tenemos mucha información de cuál será el seguimiento de la Huelga en Ripollet, nos queremos informar y hablar en la próxima asamblea.

Turno Abierto

Caja Resistencia: 57,70€ 2 comentarios:

  1. Demà dimarts dia 20, tots a preparar la mani a la A.V. Can Vargas c/ Federico Garcia Lorca 5 Ripollet. Som-hi!!!

    ResponderEliminar
  2. Un acta muy completa! Gracias!

    ResponderEliminar